Innovation at the City Council of Utrecht

In 2014 werd de Baak door de Gemeente Utrecht gevraagd om haar innovatievermogen verder te versterken. We waren het er allen over eens dat je innovatie niet leert buiten de praktijk, aangezien het werkelijk moeten opleveren, en al het gedoe dat daarbij komt kijken, een belangrijk onderdeel is van innoveren. We willen per slot van rekening niet eindigen met een muur vol goed bedoelde post-its.

We hebben ons daarom in twee teams gestort op het fietsparkeerprobleem (waarom parkeren mensen hun fiets niet netjes in de daarvoor uitgegraven fietskelders) en afvalstoffenverwerking (hoe betrekken we burgers bij het afvaltraject). We hebben Design Thinking als methodiek gekozen aangezien het perfect aansluit bij de ambitie om samen met de burger te creëren. De gemeente heeft het traject vastgelegd in het onderstaande filmpje.

Momenteel zitten we alweer in ons derde traject, waarbij oud-‘deelnemers’ worden opgeleid tot innovatie facilitatoren. We bijten ons dit keer vast in Big Data en de zorg. ‘Design Thinking is de nieuwe Tour de France’ aldus een enthousiaste deelnemer en nu trainer.

Wil je zelf aan de slag? Kijk dan op: www.debaak.nl/innovatie

One comment on “Innovation at the City Council of Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s